Petra Possel | Uw gastvrouw | Journalist

Petra Possel is journalist en presentator. Ze presenteert bij de NTR al jaren de radioprogramma's Kunststof en Mangiare! (over eten & koken) op Radio 1, ze schrijft wekelijks voor NRC Handelsblad over restaurants en schreef de persoonlijke verhalenbundels zoals ‘De stad uit’ dat onlangs is verschenen.Tijdens verdiepende studiogesprekken gaat Petra op zoek naar drijfveren van haar gast. We krijgen een doorkijkje in wie iemand is, wat hem/haar bezielt en beweegt.

Funda M├╝jde |

Ook kunt u meer te weten komen tijdens een studiogesprek over onze dagvoorzitter is Funda Müjde. Ze is een veelzijdige cabaretière, actrice, columniste en presentatrice. Op haar zevende naar Nederland gekomen vanuit Turkije. Ze is alert, spontaan, eigenzinnig en actueel. In 2007 raakte Funda betrokken bij een ernstig verkeersongeluk. Sindsdien is ze veroordeelt tot het gebruik van een rolstoel. Dat heeft haar niet belemmerd om haar activiteiten met tomeloze energie en inzet direct weer op te pakken.

Noraly Beyer |

Noraly Beyer is bij het grote publiek bekend als presentator van het NOS Journaal. De laatste jaren heeft ze ook haar sporen verdiend in het theater als onderzoeker, actrice en bestuurder. Daarnaast speelde ze een grote rol in de totstandkoming van De Code Culturele Diversiteit; een instrument dat concrete handreikingen biedt om diversiteit in instellingen structureel te verankeren.

Joris Luyendijk |

We krijgen een doorkijkje in wie Joris Luyendijk  is en wat hem bezielt en beweegt. Joris Luyendijk is journalist en schrijver van verschillende bestsellers. In zijn boeken beschrijft hij werelden waarin hij een tijd heeft doorgebracht. Van de bankensector in Londen tot het Binnenhof. Momenteel raakt hij meer en meer betrokken bij het belang van diversiteit.

Jan terlouw |

Jan Terlouw (15 november 1931) werkte jaren als natuurkundige, voordat hij in 1971 besloot de politiek in te gaan. Hier was hij onder meer fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer en Commissaris van de Koningin in Gelderland. Daarnaast was hij was zeer succesvol als jeugdboekenschrijver met klassieker als oorlogswinter en Koning van Katoren. Ook publiceerde hij met zijn dochter Sanne Reders & Reders-thrillers, nu hebben ze samen een spannende roman geschreven: De 90ste verjaardag van Louis van Roosgaarde.