DIVERSITEIT

Tijdens het Nationale Bibliotheekcongres 2019 zoomden we in op het thema 'diversiteit'. Met ons werk staan we midden in de maatschappij. Een maatschappij met zoveel culturen en generaties, eentje die inmiddels behoorlijk divers is geworden. Herkent iedereen zich voldoende in ons aanbod en onze dienstverlening? Hoe kom je tot waardevolle co-creatie met je community? Hoe worden we meer inclusief, met oog voor verschillen? Dat moeten we samen doen! We gingen tijdens het congres met elkaar hierover in gesprek, d.m.v. een inspirerend plenair ochtendprogramma en in de middag ruim veertig - door vakcollega's aangedragen - workshops, talks en verdiepingssessies.

Wij kijken terug op een tweetal geslaagde dagen: dinsdag 15 april de Stassafari's en donderdag 16 het Nationale Bibliotheekcongres 2019. Op deze website komt een terugblik te staan op het congres via presentaties, foto's, podcasts van de studiogesprekken, een sfeerfilm en nog veel meer.

Graag willen we iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan het congres ontzettend bedanken voor de inzet en betrokkenheid! Maar natuurlijk ook alle bezoekers heel veel dank voor jullie komst naar de Van Nelle Fabriek te Rotterdam.
Laten we ons met z'n allen gaan inzetten om onze sector diverser en inclusiever te maken!